latinica  ћирилица
31/10/2017 |  12:41 ⇒ 15:38 | Autor: RTRS

Sindikat obrazovanja o ujednačavanju koeficijenata

Osim ujednačavanja platnih koeficijenata zaposlenih u obrazovanju, nauci i kulturi sa ostalim budžetskim korisnicima i isplata dugovanja na osnovu sporazuma i izvršne sudske isprave, bila je tema konferencije za novinare ovog granskog sindikata.
Sindikat obrazovanja pres - Foto: RTRS
Sindikat obrazovanja presFoto: RTRS

Dragan Gnjatić, predsjednik sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske  podsjetio je da je ujednačavanje koelficijenata bilo i na dnevnom redu sastanka sa ministrom prosvjete i kulture, Danom Maleševićem, tokom prošlog ljeta. Zbog toga od Vlade Srpske traži da se ovo pitanje stavi na dnevni red. Kaže da su spremni da razmotre sve moguće opcije, uključujući i razne oblike sindikalne borbe ali da se nadaju da će pregovorima doći do rješenja problema.

Ministar prosvjete i kulture, Dane Malešević, ističe Gnjatić, pregovaračkom timu sindikata obećao je da će ovo pitanje biti izneseno na organima Vlade Srpske i da će nastojati da se postigne odgovarajuće rješenje ovog problema.

Gnjatić je postavio i pitanje u vezi sa promjenom Zakona o radu na osnovu socijalnog dijaloga ili će, kako je rekao, pravilnici o radu zamijeniti posebne kolektivne ugovore.

Izvor: M. Vujinović/RTRS