latinica  ћирилица
05/11/2017 |  17:04 ⇒ 17:07 | Autor: RTRS

Saudijski prinčevi u "pritvoru" u luksuznom hotelu?

Hotelski lanac Ric Karlton saopštio je da "procjenjuje situaciju" u svom hotelu u saudijskoj prestonici Rijadu, nakon što su se pojavile informacije da su u njemu smješteni neki od pritvorenih u talasu hapšenja prinčeva i bivših i aktuelnih vladinih zvaničnika Saudijske Arabije.
Saudijski prinčevi u „pritvoru“ u luksuznom hotelu u Rijadu? - Foto: RTS
Saudijski prinčevi u „pritvoru“ u luksuznom hotelu u Rijadu?Foto: RTS

Portparolka lanca luksuznih hotela Sara Voker-Ker odbila je da razgovara o tome šta se dešava u hotelu, navodi AP. Agencija prenosi da se navodno u tom hotelu nalaze neki od 11 prinčeva i 38 bivših ministara, zamjenika ministara i poslovnih ljudi, a da su od jutros prekinute telefonske veze sa hotelom.

Neimenovani saudijski bezbejdnosni zvaničnik izjavio je ranije za AP da pritvorenike, uključujući princa Alvalida bin Talala, drže u hotelima sa pet zvjezdica širom Rijada, u okviru akcije hapšenja u borbi protiv korupcije.

AP navodi da je državni tužilac Saudijske Arabije šeik Saud al Modžeb rekao da se prema svim osumnjičenima "postupa na isti način kao i sa bilo kojim drugim saudijskim državljaninom".

Saudijski milijarder, princ Alvalid bin Talal, uhapšen je u velikoj akciji policije protiv korupcije, na čijoj meti se našlo desetine prinčeva i ministara vlade.

Zaposleni iz King holding kompanije koju princ Alvalid vodi potvrdio je agenciji AP da je princ uhapšen tokom noći.

Princ Alvalid je jedan od najbogatijih ljudi na Bliskom istoku, a investirao je u kompanije kao što su Tviter, Epl, Sitigrup, itd. U Saudijskoj Arabiji poznat je da se zalaže za veća prava žena.

Vlada Saudijske Arabije za sada je samo saopštila da je istraga protiv korupcije u toku.

Izvor: Tanjug