latinica  ћирилица
06/11/2017 |  13:16 | Autor: RTRS

Hapšenja u Crnoj Gori: Oštetili državni budžet za više stotina hiljada evra

Službenici crnogorske Uprave policije uhapsili su 16 državljana Crne Gore i Makedonije zbog sumnje da su oštetili budžet Crne Gore za više stotina hiljada evra.
Policija Crne Gore (Foto: Policija Crne Gore) -
Policija Crne Gore (Foto: Policija Crne Gore)


Protiv ovih 16 fizičkih, kao i 23 pravna lica iz Crne Gore podnijete su krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela utaja poreza i doprinosa i pranje novca na organizovan način, saopšteno je iz Uprave policije.

Na osnovu prikupljene i oduzete dokumentacije utvrđeno je da postoji osnov sumnje da su državljani Crne Gore čiji su inicijali D.S. /60/, S.D. /42/, V.K. /43/, M.L. /55/, R.B. /48/, S.Ć. /52/, D.V. /41/, A.M. /65/, S.U. /55/, S.V. /35/ i I.Ž. /36/ počinili pomenuta krivična djela.

Za ista krivična djela sumnjiče se i državljani Makedonije G.Ј. /46/, Z.C. /39/, D.A. /32/, V.Č. /30/ i E.S. /43/, navodi crnogorska policija.

Oni su osnovali više od 20 pravnih lica u Crnoj Gori koja su koristili za izdavanje fiktivnih faktura za neizvršene usluge, robu i radove, te su na taj način sa računa pravnih lica neosnovano podigli više miliona evra, čime je pričinjena šteta budžetu u iznosu od više stotina hiljada evra.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom specijalnom državnom tužiocu.

Izvor: Srna