latinica  ћирилица
08/11/2017 |  08:20 | Autor: RTRS

Markovićeva u Strazburu na Svjetskom forumu za demokratiju

Član Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Milica Marković učestvovaće na zasjedanju Svjetskog foruma za demokratiju koji će od danas do 10. novembra biti održan u Strazburu.
Milica Marković - Foto: RTRS
Milica MarkovićFoto: RTRS

Markovićeva je i član Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog foruma za demokratiju, koji tradicionalno organizuje Savjet Evrope uz pokroviteljstvo predsjednika Francuske i uz podršku regiona Alzas i grada Strazbura, pitanje političkog populizma, posebno u svjetlu migrantske krize i odnosa prema migrantima u zemljama EU, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom trodnevnog skupa, u čijem radu će, osim parlamentaraca iz zemalja članica Savjeta Evrope, učestvovati i politički analitičari, medijski eksperti i predstavnici organizacija civilnog društva, biće raspravljano o populizmu kao o problemu, odgovoru na populizam u pojedinim državama, te multilateralnim odgovorima na populističke diskurse i akcije.

Kako su organizatori najavili, posebno će biti riječi o odnosu medija prema populizmu, kao i o odnosu populizma i rastućeg kriminala i korupcije.

Izvor: Srna