latinica  ћирилица
08/11/2017 |  09:50 | Autor: RTRS

Rekorder Јokić poslije meča za pamćenje otkrio šta mu u glavi stalno odzvanja

Postavivši novi lični NBA rekord u broju datih poena, Nikola Јokić je po završetku utakmice sa Bruklinom (112:104) djelovao raspoloženo kao što je i inače. I, tu negdje i leži tajna njegovog uspjeha. On u košarci uživa. Toliko, da dok saigrač Kenet Farid nije počeo da se dere na njega da stigne do 50. poena, nije ni znao koliko je ubacio Netsima.
Nikola Јokić  (Foto:NBA) -
Nikola Јokić (Foto:NBA)

Srpski centar je meč završio kao apsolutni lider Nagetsa, pa je uslijedilo skandiranje publike u Denveru "MVP! MVP!".

"To je bilo zabavno", rekao je Јokić poslije meča.

Kada su ga lokalni novinari upitali zašto je u prvoj ovosezonskoj utakmici u Denveru šutirao samo triput, a protiv Bruklina 25, u svom stilu je odgovorio da se, prosto, tako osjećao:

"Možda se tada nisam osjećao na način na koji je to ovoga puta bio slučaj. Dobro sam se osjećao sada i oprobao sam svoju sreću", rekao je nasmijani Јokić.

Sa Bruklinom se poigravao, i to uz jednu vrlo posebnu posjetu - na tribinama su mu bili roditelji.

"O, treba i sa time sada da izađem na kraj", uz osmijeh je poručio srpski centar.

Na pitanje kako se osjeća kada mu igrači daju toliko često loptu da baš on poentira, odgovara skromno, kao i uvijek kada priča o svom košgeterskom učinku:

"Ma, kome god da ide, vi poželite da mu date loptu. Kenet Farid je u jednom trenutku počeo da mi viče 'Ubaci 50, ubaci 50!'. Ej... Veliki je to broj", nasmijan je ostao Јokić.

Takav je bio i kada je pričao o Ol-star pojačanju Polu Milsapu, kome je nekoliko puta postavio kvalitetne blokove da bi ih američki košarkaš iskoristio za efektna poentiranja.

"Јeste li vidjeli one pik-en-rol poteze? Samo, sljedeći put će on meni da stane u blok, nisam ja od tih što stoje drugima".

Na kraju je otkrio kako to da je popravio šut baš toliko:

"Mislim da sam milion puta šutirao ovog ljeta. I za tri poena, i za dva, i iz prodora... Mislim da sam uradio važan posao ovog ljeta. Nedostaje mi to. Em moj rodni grad, em moj kum koji je radio sa mnom i drao se na mene. O, to je bilo zabavno. Stvarno mi nedostaje to. Ali, mislim da sam stvarno dobro radio ljetos i ovo je samo posljedica toga. A moj kum... E, on vam toliko stvara pritisak, u onom pozitivnom smislu, da se samo dere 'Ajde, 'ajde, 'ajde! Možeš ti to!". To je na neki način zabavno. I, kada dođu utakmice, naravno da je osjećaj drugačiji nego tada. Ali... i nije na neki način", otkrio je Јokić šta mu to odzvanja u glavi tokom NBA nastupa.

Izvor: Blic