latinica  ћирилица
08/11/2017 |  10:36 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

"Fejsbuk" i "Tviter" čas gradonačelnika Banjaluke

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je u okviru "`Fejsbuk` i `Tviter` časa" odgovorio na nekoliko stotina pitanja sugrađana u vezi sa funkcionisanjem grada, među kojima su dominirali ona o infrastrukturnim problemima.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Јednočasovno druženje na najpopularnijim društvenim mrežama, organizovano povodom prve godine od Radojičićevog preuzimanja dužnosti gradonačelnika, izazvalo je veliko interesovanje Banjalučana, što dokazuje podatak da je samo putem "Fejsbuka" pristiglo više od 260 pitanja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Osim infrastrukture, bilo je i mnogo pitanja o funkcionisanju sistema gradskog grijanja.

Radojičić je rekao da je ova akcija na društvenim mrežama sprovedena i zbog obećanja iz predizborne kampanje, kad je najavio da će nastaviti sa praksom da sa građanima aktivno komunicira na društvenim mrežama.

"Mnogo ljudi koristi `Fejsbuk` ili `Tviter`, što je bilo vidljivo i danas, s obzirom na to da je bilo mnogo poruka koje nisam mogao ni otvoriti. Kako se moglo vidjeti. Najveći broj pitanja odnosio se, mahom, na komunalne probleme, tipa - kada će koji put biti izgrađen, vodovod, kanalizacija, struja..." naveo je Radojičić.

On je naglasio da su gradske vlasti u fazi planiranja radova za iduću godinu, ističući da od gradskih službi zahtijeva da se u svakom dijelu grada rješava po neki od problema, bez obzira na to da li je riječ o vodi, vrtiću, školi ili nečem drugom.

Radojičić je naveo da je činjenica da svi dijelovi grada nisu u istim problemima jer su se neka naselja u prethodnom periodu više razvijala, dok su neka, poput Motika, Šargovca, Kuljana i Priječana, bilježila nagli rast stanovništva.

"U ovim mjesnim zajednicama je naseljeno na hiljade ljudi, što nije pratila neophodna infrastruktura, poput vodovoda, kanalizacije i rasvjete. S druge strane, imamo i područja, poput Bronzanog Majdana, gdje živi mali broj stanovnika, ali koje ima veoma lošu infrastrukturu. Na sve njih moramo misliti", rekao je Radojičić.

Izvor: RTRS/SRNA