latinica  ћирилица
08/11/2017 |  13:34 ⇒ 14:46 | Autor: RTRS

Čubrilović: Srpska ne zaslužuje tretman kakav ima od Incka

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da Srpska ne zaslužuje tretman kakav sada ima od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, jer je u skladu sa Ustavom i zakonima ispoštovala sve dogovore koji su postignuti unutar BiH, uključujići i o Reformskoj agendi.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

"Nema smisla na koji način Incko u Savjetu bezbjednosti UN komentariše situaciju u BiH. Može se posumnjati u njegovu kompetentnost ili dobre namjere nakon izještaja koje podnosi", rekao je novinarima u Banjaluci Čubrilović, koji je i predsjednik Gradskog odbora DNS-a.

Govoreći o situaciji u banjalučkom DNS-u, Čubrilović, koji je i predsjednik Gradskog odbora stranke u Banjaluci, ocijenio je da je sitacija dobra.

"Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ispoštovao je sve što smo dogovorili prije izbora i stranka je ostala na pozicijama na kojima je bila, te zadržala sve predviđene pozicije", rekao je Čubrilović.

Na pitanje da li je Novo Grujić član DNS-a, Čubrilović je rekao da je Grujić naveo da jeste.

"Partiji se prisupa dobrovoljno i Grujić nije isključen iz DNS-a", dodao je Čubrilović i izrazio zadovoljstvo što je utvrđeno da bivši direktor Centra za socijalni rad Banjaluka Vera Sladojević nije kriva u postupku koji se u nadležnom sudu vodio protiv nje.

Čubrilović je danas u Banjaluci rekao da na sastanku koji je imao sa ambasadorom SAD u BiH Morin Kormak nije bilo prijetnji, niti riječi o uvođenju sankcija ukoliko u parlamentu ne bude povučena odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Nikakvih prijetnji nije bilo, a pogotovo da sam pominjan lično ili nečije porodice, Narodna skupština ili neki zvaničnik Repbulike Srpske", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On je naveo da bi javnost trebalo da se pozove na saopštenje koje je objavljeno nakon sastanka sa Kormakovom.

"Razgovarali smo o nekoliko tema, što je navedeno i u zvaničnom saopštenju. Zahtjev za povlačenje odluke je došao mnogo prije nego što je Kormakova bila kod nas. Tada je već postojao zvanični stav vladajućih stranaka da se tako nešto uradi", pojasnio je Čubrilović.

Izvor: RTRS/Srna