latinica  ћирилица
08/11/2017 |  13:45 | Autor: RTRS

Čović očekuje podršku Australije za pristupanje BiH STO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović u Melburnu je informisao delegaciju Parlamenta Savezne države Viktorije o napretku BiH kada je riječ o evroatlantskim integracijama, te o očekivanjima australijske podrške pristupanju BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.
Dragan Čović - Foto: SRNA
Dragan ČovićFoto: SRNA

Posljednjeg dana radne posjete Australiji, Čović je sa sagovornicima, koje je predvodio predsjednik Parlamenta Brus Atkinson, razgovarao o odnosima BiH i Australije, za koje je usaglašeno da su dobri, ali da postoji prostor za unapređenje, naročito u područjima obrazovanja i turizma.

Delegat Parlamenta Viktorije, porijeklom iz BiH, Inga Peulić istakla je da je ova posjeta dodatno približila dvije zemlje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Čović se susreo i sa delegacijom Univerziteta Melburn, koju je predvodio profesor Mašinskog fakulteta Ivan Marušić, sa kojom je razgovarao o razmjeni obrazovnih iskustava i uspostavljanju saradnje ovog univerziteta sa univerzitetima u BiH.

On je istakao da akademska zajednica BiH želi da pruži svojim studentima dodatne mogućnosti obrazovanja i širenja vidika, te da smatra da bi saradnja sa Univerzitetom u Melburnu, jednim od najpriznatijih u svijetu, bila izvrsna prilika za to.

Izvor: SRNA