latinica  ћирилица
08/11/2017 |  15:59 ⇒ 16:00 | Autor: RTRS

"Bacili 38 miliona i pustili najboljeg vezistu?!"

Nekadašnji asistent Čelsija Rej Vilkins pridružio se brojnim kritikama na račun bivšeg kluba zbog prodaje srpskog fudbalera Nemanje Matića u Mančester junajted.
Nemanja Matić - Foto: klix.ba
Nemanja MatićFoto: klix.ba

Vilkins je poručio da ne može da vjeruje da je takav potez napravila uprava Plavaca.

Matić je ljetos za 45 miliona evra kao najskuplje plaćeni srpski fudbaler ikada prešao na Old Traford i odmah sve oduševio partijama za Јunajted.

"Prodaja Matića u Јunajted je aspolutno velika šteta, tako nešto nije smjelo da se dogodi. Matić pravi razliku između pobjedničkog Јunajteda i onog koji je gubio ove godine", rekao je Vilkins za Bi-Bi-Si.

Dugogodišnji asistent i fudbaler Čelsija, jedno vrijeme i privremeni menadžer, smatra i da Matićeva zamjena nije dostojna u vidu Tiemuea Bakajoka iz Monaka.

"Čalobah je otišao u Votford za sedam miliona evra i ne mogu da vidim razliku između njega i Bakajoka koji je plaćen 45 miliona. Bačeno je 38 miliona evra, a Čelsi je prodao najboljeg defanzivnog vezistu velikom rivalu. Nestvarno djeluje", zaključio je Vilkins.

Matić je u dva mandata bio fudbaler londonskog kluba, od 2009. do 2011. i od januara 2014. do 2017. godine, osvojivši dvije titule Premijer lige, FA kup i Liga kup.

Izvor: B92