latinica  ћирилица
08/11/2017 |  19:09 ⇒ 19:12 | Autor: RTRS

Vlasti Brčko Distrikta sa novoimenovanim supervizorom

Novoimenovani supervizor za Brčko Denis Hern rekao je da je zabrinut zbog trenutne političke situacije u distriktu, ali da se ne smije dozvoliti da to uspori napredak lokalne zajednice i da Vlada mora raditi u interesu građana.
Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i novoimenovani supervizor za Brčko Denis Hern - Foto: SRNA
Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i novoimenovani supervizor za Brčko Denis HernFoto: SRNA

"Ukazao sam na zabrinutost zbog trenutne situacije u Brčkom i negativnog uticaja koji može imati na rad institucija distrikta, kao što smo imali priliku vidjeti nedavno u zastoju u radu i bojkotu", naveo je Hern, koji je danas prvi put posjetio Brčko. Hern, koji se sastao sa gradonačelnikom Brčkog Sinišom Milićem i njegovim zamjenikom Antom Domićem, naglasio je da tokom mandata planira često posjećivati distrikt.

Milić je naveo da je, osim o negativnim političkim dešavanjima, bilo riječi i o pozitivnim, te istakao da je u narednom periodu neophodno učiniti dodatne napore da bi se stvari u Brčkom, prije svega privreda, pokrenule u pozitivnom pravcu.

Supervizor će se sutra sastati i sa predsjednikom Skupštine Brčko distrikta Esedom Kadrićem i njegovim zamjenikom Ivicom Filipovićem, a najavio je i prisustvo "Biznis forumu Brčko".

Izvor: SRNA