latinica  ћирилица
08/11/2017 |  19:30 ⇒ 20:44 | Autor: RTRS

Dinamika izgradnje bolnice u I. Sarajevu i bolja od očekivane (VIDEO)

Zahvaljujući dobrom vremenu, izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu korak je ispred predviđene dinamike. Dugovi ovu zdravstvenu ustanovu i dalje opterećuju, ali su na godišnjem nivou svedeni na manje od milion maraka.
Izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu - Foto: RTRS
Izgradnja bolnice u Istočnom SarajevuFoto: RTRS

Do 15. decembra bolnica bi trebalo da bude pod krovom. Ako se plan ostvari, tokom zime, u objektu će moći izvoditi završne radove.

"Ovaj objekat je 10.500 metara kvadratnih, grade se dva bloka, koja su povezana međusobno, ali i sa nedavno izgrađenim polikliničkim blokom", istakla je ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Srebrenka Golić i dodala da je raduje što je na ovom zahtjevnom objektu koji se gradi po svjetskim standardima angažovana domaća građevinska operativa.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja nedavno je ovoj bolnici uplaćeno 200.000 maraka za vraćanje dugova.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske, Dragan Bogdanić izjavio je da mu je zadovoljstvo što je ponovo na gradilištu nove bolnice, ističući da se vidi značajan napredak u izgradnji i da se u pojedinim dijelovima došlo i do završne etaže.

On je naglasio da su, osim dobrih izvođača, poslužili i dobri vremenski uslovi, kao i da će tokom narednih mjesec dana biti završeni grubi građevinski radovi.

"Ovo je značajan projekat za Sarajevsko-romanijsku regiju, a pacijenti i zdravstveni radnici svjedoci su dobrog napretka", rekao je Bogdanić i dodao da su sada razbijene sve sumnje da će ova regija dobiti novu bolnicu.

Na pitanja o situaciji u domovima zdravlja u Vlasenici i Han Pijesku, ministar Bogdanić kaže da odgovornost trebaju preuzeti i lokalne vlasti.

Bogdanić je podsjetio da Vlada Srpske finansira projekat izgradnje Bolnice Istočno Sarajevo, za šta će biti izdvojeno više od 50 miliona maraka.