latinica  ћирилица
09/11/2017 |  09:32 | Autor: RTRS

Bjelica i poslije duela sa šampionom ostao najbolji NBA trojkaš u ovoj sezoni

Nemanja Bjelica je imao ove sezone i boljih partija nego što je ona koju je pružio protiv branioca NBA trona, ali je i poslije meča sa Golden Stejtom zadržao visok nivo preciznosti sa distance, koji ga drži na vrhu liste najpreciznijih trojkaša u novom šampionatu.
NBA - Bjelica Nemanja - Foto: Getty Images
NBA - Bjelica NemanjaFoto: Getty Images

Voriorsi su sjajnom trećom dionicom (44:26) uspjeli da slome otpor Minesote, savladavši na kraju ekipu srpskog reprezentativca sa 125:101 uz 28 poena Tompsona, 22 Karija, i to uz odsustvo Kevina Duranta koji je povrijedio nogu tokom meča sa Majamijem.

Kada je o Bjelici riječ, on je ovoga puta postigao samo tri poena, uz po skok, asistenciju i osvojenu loptu za 14 minuta na parketu. Iz igre je šutirao 1/4, od toga sa distance 1/3, ali mu je i to bilo dovoljno da se zadrži na prvoj poziciji NBA trojkaša, po preciznosti u sezoni 2017/2018.

Ako se izuzmu slučajevi poput šestorice momaka koji su u svojih desetak ili nešto manje mečeva samo jednom pokušali da daju koš sa distance i baš to i uspjeli, Bjelica je u konkurenciji onih koji su imali dvocifreni broj pokušaja i dalje prvi u ligi - trojke pogađa sa 59,3% preciznosti (16/27), a prate ga Aron Gordon iz Orlanda sa 57,5% (23/40) i Јutin Alek Burks (56,3% - 9/16).

Naravno, preciznost ovog tipa je važna samo ukoliko je u skladu sa opštim doprinosom ekipi, a ovoga puta, za prilično malu minutažu, Bjeličin doprinos nije bio dovoljan da se nadigra šampion. To, vjerovatno, i nije bilo moguće kada se uzme u obzir da je njegov najefikasniji saigrač Endrju Vigins (17 poena) šutirao 6/14 iz igre, a čitav tim Minesote skromnih 38/92.

Izvor: Blic