latinica  ћирилица
09/11/2017 |  13:36 | Autor: RTRS

Zvezda na teškom ispitu u Španiji

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u srijedu kasno uveče u Malagu, gdje ih u petak od 20.45 očekuje meč 6. kola Evrolige protiv Unikahe. Trener crveno-bijelih Dušan Alimpijević naglašava da njegova ekipa ni u jedan meč elitnog takmičenja ne ulazi kao favorit, iako u svakom ima samo jednu želju - pobjedu. Od igrača, sa druge strane, traži "više energije".
Crvena zvezda (Foto: StarSport) -
Crvena zvezda (Foto: StarSport)

"Rastemo iz utakmice u utakmicu, normalno je da u ovom periodu imamo određene oscilacije. Na nama je da iz svakog meča Evrolige izvučemo pouku, da to za nas bude jedna korisna škola i da te oscilacije svodimo na minimum, odnosno da ih izbacujemo koliko je to moguće. Mi zaista ni u jednu utakmicu Evrolige ne ulazimo kao favoriti. Čini mi se da su se očekivanja promijenila poslije učinka 2-2, a volio bih da imamo dobro razumijevanje, jer Zvezda je na početku novog ciklusa, sa izmijenjenim sastavom, u svakoj utakmici ide na pobjedu, ali za tako nešto je potrebno da se mnogo stvari desi kako treba na samom terenu. Uz kvalitet koji imamo, biće potrebno mnogo više energije u nekim drugim segmentima, protiv Unikahe koja ima impozantan sastav i polako stiže do prave forme. Vjerujem da je mali pad koji su imali u Evroligi potpuno normalan za sve ekipe", rekao je Zvezdin trener za klupski sajt.

On u ovom meču, nakon pobjede u derbiju, neće moći da računa na krilnog centra Peru Antića, koji je prekinuo planirane terapije početkom nedjelje, i na sopstveni zahtjev odigrao utakmicu sa Partizanom. Antić je u Beogradu nastavio sa oporavkom od povrede mišića lista, a svi ostali igrači su spremni za duel sa ekipom koja je osvajanjem Evrokupa, obezbijedila povratak u elitno takmičenje. Zeleni iz Malage su u prethodnoj rundi savladali Efes u Istanbulu.

Crveno-bijeli su još u srijedu u 6.30 odletjeli za Pariz gdje su proveli ceo dan, čekajući let za Španiju, ali su boravak iskoristili da se odmore i treniraju, a nakon dvočasovnog leta, u srijedu oko 23 sata su stigli u Malagu.

Izvor: Blic