latinica  ћирилица
11/11/2017 |  08:08 ⇒ 13:24 | Autor: RTRS

Plenković dobio povjerenje hrvatskog Sabora

U hrvatskom Saboru nešto poslije ponoći završeno je glasanje o povjerenju vladi Andreja Plenkovića, za koju je glasalo 78, dok je protiv bilo 59 zastupnika.
Hrvatski sabor - Foto: HRT
Hrvatski saborFoto: HRT

Sjednica hrvatskog sabora počela je u petak u 9.30 ujutru raspravom o inicijativi Socijaldemokratske partije za pokretanje pitanja povjerenja vladi zbog slučaja Agrokor, prenosi Index.hr.

Na sjednici, koja je trajala 14 sati izrečen je veliki broj opomena, a oboren je rekord i po broju replika.

Na sjednici se glasalo i o povjerenju HDZ-ovoj ministarki demografije Nadi Murganić, međutim ni u tom slučaju hrvatska opozicija nije uspjela da sakupi dovoljan broj glasova.

Bernardić: Poraz Hrvatske

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić smatra "porazom Hrvatske" to što u Hrvatskom saboru nije izglasano nepovjerenje Vladi Hrvatske.

"To da politička korupcija, trgovanje, kupovina mandata, ortački ugovori i tajni dilovi iza zatvorenih vrata mogu preživjeti u Hrvatskoj, to je poraz jedne normalne demokratske zemlje", rekao je Bernardić nakon neuspjelog pokušaja opoziva Vlade Andreja Plenkovića u Hrvatskom saboru.

Lider SDP je poručio da je njihov zadatak da osiguraju da to više nikad ne bude moguće, jer je zbog toga djeci ukradena budućnost, mnogi ljudi su se iselili, Hrvatska je demografski opustošena, a mnogi nemaju nikakvu perspektivu i radna mjesta, prenose hrvatski mediji.

Izvor: Agencije