X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
12/11/2017 |  13:32 | Izvor: RTRS

Putuju Srbijom i spremaju hranu za kojom "luduje" cijeli svijet (VIDEO)

Dimljeno carsko meso pečeno na otvorenoj vatri, dupli hamburger sa šumskim pečurkama i domaćim sirom i svježe ulovljena pastrmka pečena u lišću dio je primamljive hrane koju možete naučiti da pripremate "YouTube" kanal "Almazan Kitchen".
Vatra - Foto: Screenshot/YouTube
VatraFoto: Screenshot/YouTube

"Djelimo strast za jednostavne i ukusne recepte koristeći organski napravljene namirnice s dozom srpske tradicionalne kuhinje. Kuvamo na vatri i uglju, mješamo različite tehnike i stilove, ali našu hranu možete pripremiti i u kući", stoji u opisu ovog kanala.

"Almazan Kitchen" na "YouTube"-u pokrenut je u maju 2015. godine, a dosad je stekao više od 800 hiljada pratilaca. Hvale ih gledaoci iz cijelog svijeta, koji su podjednako oduševljeni kvalitetom recepata, ali i atmosferom u snimcima.

"Ovo je pornografija za čula,", "Opsjednut sam vašim videima i ne mogu da prestanem da ih gledam", "Imate najbolje video tutorijale kuvanja na "YouTube"-u" samo su neki od komentara koji stižu čak i iz dalekog Brazila.

Iza kanala stoje braća Boban i Aleksandar Almažan iz Paraćina, koji su po struci akademski slikar i lingvista i koji putuju Srbijom snimajući pripremu hrane u prirodi.

Na taj način svojim gledaocima pružaju primamljive prizore hrane koja cvrči na otvorenoj vatri, ali i prirode, uz zvukove poput žubora potoka i crkuta ptica koji doprinose doživljaju.

Među popularnijim receptima s nekoliko stotina hiljada pregleda su oni snimljeni u društvu sove po imenu "Gospodin Remzi" koji "komentariše“ proces termičke obrade, a uvijek je spreman i da testira svježinu namirnica.

Izvor: Agencije