latinica  ћирилица
15/11/2017 |  16:29 | Autor: RTRS

Eriksen poslije het-trika u Dablinu: Bio sam nervozan

Najbolji danski fudbaler Kristijan Eriksen, het-trikom protiv Republike Irske postao je junak plasmana na Mundijal i istakao da mu je meč u Dablinu jedan od najboljih trenutaka u životu.
Slavlje Danaca - Foto: Getty Images
Slavlje DanacaFoto: Getty Images

- Bio sam nervozan cijeli dan, prije i tokom meča, pokušavao sam da budem miran i fokusiran. Imali smo loptu kod nas, igrali mnogo bolje nego u prvoj utakmici, kreirali mnogo šansi i srećom to je rezultatirao sa pet golova - rekao je Eriksen za "Skaj Sport".

Vezista Totenhema nije skrivao zadovoljstvo zbog odlične predstave na Aviva stadionu i pobjede od čak 5:1, poslije 0:0 u prvom susretu.

- Nevjerovatan je osjećaj izboriti mjesto na Svjetskom prvenstvu, dugo smo se borili za to, igrali teške utakmice... Na kraju smo došli do velikog rezultata i sada razmišljamo o Rusiji.

Eriksen je tokom kvalifikacija postigao čak 11 golova, što ga čini najboljim strijelcem u konkurenciji vezista.

- Nije mi svojstveno da postignem het-trik, očigledno da je nevjerovatno da to uradim na gostujućem terenu u baražu. Mnogo mi znači za karijeru i život. Izdvojio bih drugi gol kao bolji od preostala dva. Mentalno sam sazrio, više šutiram i razmišljam kao napadač - zaključio je Eriksen.

Pored Danske kroz evropski baraž mjesto na Svjetskom prvenstvu ranije su izborili Hrvatska, Švedska i Švajcarska.

Izvor: Blic, Tanjug