latinica  ћирилица
21/11/2017 |  15:01 | Autor: RTRS

Medicinski centar kompanije "Boksit"- prva operacija karcinoma dojke

U Specijalističkom medicinskom centru Kompanije "Boksit" u Milićima danas je izvršena prva operacija karcinoma dojke u opštoj anesteziji. Operaciju, koja je trajala nešto više od jednog časa, izveo je tim od tri hirurga i dva anesteziologa, koji su u stalnom radnom odnosu u Centru.
Operacija - Foto: RTRS
OperacijaFoto: RTRS

Nakon operacije, pacijentkinja se osjeća dobro, odmah je probuđena iz anestezije i za sada je u stabilnom stanju. 

Rukovodilac Hirurškog bloka, profesor dr Nebojša Stanković, koji je rukovodio hirurškom intervencijom, smatra da je operacija protekla bez komplikacija i veruje u brz oparavak pacijentkinje.

"Ovo je prva operacija, ali očekujem da vrlo brzo taj program bude svakodnevni i bogatiji. Mi smo spremni da u ovoj ustanovi, obavljamo sve hiruške inervencije u opštoj anesteziji, vezano za trbuh, hirurgiju dojke i hirurgiju štitaste" - rekao je profesor Stanković. 

On je dodao da je ovo samo početak, te da svaki početak, pogotovo u hirurgiji, podrazumeva optimalne uslove i materijalno-tehničke i ljudske resurse. 

"Mislim da mi imamo puno toga i da možemo da krenemo u ozbiljnu hirurgiju na ovim prostorima" - smatra profesor Stanković. 

Direktor Centra Dalibor Bačić je izrazio zadovoljstvo što je uspešno izvedena prva operacija, ističući da su stvoreni uslovi da sve buduće operacije mogu normalno da teku.

"Za sada mi imamo u planu da popunimo kapacitete Porodilišta i iz raznih oblasti hirurgije. Za sledeću godinu ostaju planovi za širenje kapaciteta, razvijanje određenih grana hirurgije itd.“ - kazao je Bačić. 

S obzirom na broj pacijenata u Specijalističkom medicinskom centru u Milićima, može se reći da je prepoznat kvalitet usluga koji se pruža kao i kvalitet zaposlenih kadrova.

M.Mihajlović/RTRS