latinica  ћирилица
23/11/2017 |  20:23 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Cazin: Uhapšen zbog zlostavljanja maloljetnih kćerki

Pripadnici Policijske stanice Cazin priveli su K. E. (59) zbog sumnje da je fizički i psihički zlostavljao dvije maloljetne kćerke od devet i 11 godina.

Ovaj slučaj policiji je prijavila radnica Centra za socijalni rad iz Cazina, kojoj se prethodno obratila majka djevojčica. Djevojčice su zbrinute s teškim psihičkim traumama.

- Tužilaštvo će utvrditi je li, zaista, bilo nasilja. Mi smo uradili sve što je u našoj nadležnosti. Mi odmah reagujemo, bilo da se pojavi samo sumnja da je došlo do nasilja - rekla je Amela Toromanović, direktorka Centra za socijalni rad Cazin.

Snežana Galić, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, potvrdila je da je tokom istrage o ovom slučaju utvrđeno da K.E. u svojoj kući nelegalno drži vatreno oružje. Kod njega su pronašli pušku M-48, veću količinu municije i četiri ručne bombe.

Dalju istragu preuzelo je Kantonalno tužilaštvo, a K.E. je izrečena privremena mjera zabrane približavanja kćerkama. On je osumnjičen za krivična djela nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Direktorka Centra za socijalni rad Cazin Amela Toromanović kaže da je povećan broj prijavljenih slučajeva poremećenih odnosa u porodici.

Izvor: Avaz