latinica  ћирилица
24/11/2017 |  13:39 ⇒ 13:52 | Autor: RTRS

Otvoren Međunarodni sajam sporta, učestvuje i Srpska

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić danas je u Beogradu svečano otvorio Šesti međunarodni sajam sporta pod sloganom "Srbija, zemlja sporta", na kojem svoje aktivnosti i projekte predstavlja i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.
Beograd, Sajam sporta - Foto: SRNA
Beograd, Sajam sportaFoto: SRNA

Udovičić je na ceremoniji otvaranja rekao da Srbija postavlja sportske standarde i zahvalio sportistima, za koje je rekao da čine uspješan tim Srbije.

On je podsjetio da je ova sportska godina, sa 28 osvojenih medalja, bila rekordna i obećao da će naredna biti još bolja.

"Kao što sam prošle godine obećao da će 2017. godina biti rekordna, tako kažem i za 2018. Pobedili smo sami sebe, ne takmičimo se sa drugima, već sa samim sobom. Mi postavljamo standarde, naši sportisti su šampioni svaki dan. Bili smo domaćini evropskih prvenstava u rvanju i atletici, kao i mnogih drugih", podsjetio je Udovičić.

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek zahvalio je na podršci i dodao da iza osvojenih medalja stoji veliki uloženi trud. "Nadam se da naši uspesi motivišu mlade da se bave sportom i prave uspehe kao mi", rekao je Štefanek.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske na ovogodišnjem sajmu sporta predstavlja projekte "Mala škola sporta" i "Male olimpijske igre", kao i sportsku infrastrukturu i kapacitete Srpske.

Predviđeno je da tokom Sajma bude održan niz sastanaka sa sportskim radnicima i savezima Srbije, kao i potpisani sporazumi o saradnji kuglaških, streljačkih, biciklističkih i karate saveza Srpske i Srbije.

Na Sajmu će u naredna dva dana biti predstavljene i Evropske univerzitetske igre, koje će biti održane u Beogradu 2020. godine.

Na centralnim površinama postavljeni su tereni za košarku, rukomet, badminton, tenis, kao i modifikovani "kavez" za softbol, bejzbol i kriket, a posjetiocima su na raspolaganju besplatni zdravstveni pregledi, te niz drugih sadržaja.

Sajam sporta će trajati do nedjelje, 26. novembra.

Izvor: Srna