latinica  ћирилица
24/11/2017 |  13:53 ⇒ 13:54 | Autor: RTRS

Tuzla - Pronađeno više komada oružja i droga

Više komada oružja, kao i određena količina marihuane i sjemenki kanabisa pronađeno je prilikom pretresa na više lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa u Srebreniku, između ostalog, pronađeni su malokalibarska puška, automatska puška sa drvenim kundakom, pet ručnih bombi, četiri tijela od ručne bombe i tri upaljača od ručne bombe, pištolj, oko 900 komada municije različitog kalibra, oko 60 komada lovačke municije, dva ručna bacača. Pronađeno je osam stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu "marihuana" i 39 sjemenki "kanabisa", pvc. drobilica, sedam pvc. vrećica sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dijelovi za pravljenje i punjenje municije, te drugi predmeti.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, protiv lica čiji su inicijali A. H. će biti podnesen Izvještaj nadležnom Tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, dok će lice E. H. uz Izvještaj biti predat Tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa u Tuzli, kod osobe E. M. pronađena je veća količina alata koji potiču iz krivičnih djela Teška krađa.

Izvor: Nezavisne novine