latinica  ћирилица
25/11/2017 |  11:48 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Borenović: Mladima edukacijom omogućiti da pokažu svoj potencijal

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović rekao je danas u Banjaluci da je mladima u Republici Srpskoj potrebno edukacijom omogućiti da pronađu mjesto u društvu i izraze svoj potencijal.
PDP - Politička akademija - Foto: SRNA
PDP - Politička akademijaFoto: SRNA

Nakon otvaranja Političke akademije PDP–a za oko 50 polaznika, Borenović je istakao značaj političke edukacije mladih, kako bi se oni osposobili i preuzeli odgovornost za budućnost Republike Srpske.

"Ovim edukacijama pokazujemo da smo spremni da u politiku uvedemo i nove ljude, koji treba da shvate da je politika mjesto na kojem se mogu rješavati mnoge stvari u društvu", rekao je Borenović novinarima u Banjaluci.

On je rekao da PDP, organizovanjem Treće političke akademije, pokazuje da je ozbiljan u namjeri da kreira snažniju, stabilniju i bolju budućnost sa ljudima koji treba da ostanu na ovim prostorima i uzmu odgovornost u svoje ruke.

Direktor Političke akademije PDP–a Milko Grmuša rekao je da su polaznici Akademije mladi ljudi, koji iza sebe već imaju određene rezultate i koji će uzeti učešće i u dokumentu Program obnove Republike Srpske.

"Ne želimo da taj dokument ostane samo `mrtvo slovo` na papiru, nego nam je cilj da ga nadogradimo idejama i mišljenjima mladih ljudi, jer je dokument, u stvari, njima i namijenjen", rekao je Grmuša.

On je napomenuo da polaznici Akademije nisu samo članovi PDP-a, nego i ljudi koji nikada nisu bili članovi partije, ali su pokazali interesovanje za edukaciju.

Polaznik Političke akademije Ognjen Okilj iz Brčkog izrazio je zadovoljstvo što je jedan od učesnika edukacije, od koje očekuje da će steći nova znanja koja će ga pripremiti za buduća politička angožavanja.

Polaznicima Političke akademije dobrodošlicu je poželio i počasni predsjednik PDP–a Mladen Ivanić.

Izvor: SRNA