latinica  ћирилица
25/11/2017 |  21:53 | Autor: RTRS

Nagrada za agenciju SRNA na Niškom sajmu knjiga

Nagradu "Presad mudrosti" za kompletnu produkciju na ovogodišnjem Sajmu knjiga i grafike u Nišu dobila je izdavačka kuća "Pčelica" iz Čačka.
SRNA (ilustracija) -
SRNA (ilustracija)

Nagradu za najvrijedniju ediciju dobila je izdavačka kuća "Prometej" iz Novog Sada za ediciju "Srbija 1914-1918", a za najbolje pojedinačno izdanje nagrađen je "Vulkan" iz Beograda za knjigu "Kulturno blago Srbije u 1.000 slika".

Nagrada "Inicijal" za autorski doprinos umjetnosti ili nauci dodijeljena je za knjigu "Tajni interes" autora Bojana Јovanovića u izdanju Zavoda za udžbenike iz Beograda.

Istoimenu nagradu za djelo koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu dobila je Aleksandra Novakov za knjigu "Delo srpske prosvete", a "Inicijal" za djelo koje spaja sadašnjost i budućnost knjiga "Lečenje duhovnih bolesti" francuskog autora Žan Klod Laršea u izdanju Centra za crkvene studije iz Niša.

Organizator Sajma knjiga - Niški kulturni centar saopštio je danas da su priznanje za estetski tretman knjige dobili Centar za crkvene studije iz Niša za kompletnu produkciju, izdavačka kuća "Prometej" za tehnološki tretman, a "Engliš blok" iz Beograda za intermedijalni tretman djela "Okeanologija".

Novinska agencija Republike Srpske /SRNA/ jedini je izdavač iz Republike Srpske dobitnik nagrade na Sajmu knjiga i grafike u Nišu.

Srna je 2003. godine za knjigu "Dnevnik ratnog hirurga" Miodraga Lazića dobila nagradu "Inicijal".

Niški sajam knjiga zatvara se 29. novembra.

Izvor: SRNA