latinica  ћирилица
28/11/2017 |  18:01 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

U Univerzitetskoj bolnici u Foči novina-izvođenje složenih operacija uha (VIDEO)

Uvođenjem novih praksi i savremene hirurške opreme u Univerzitetskoj bolnici u Foči, za hiljade pacijenata veliko olakšanje. Zbog složenih operacija i liječenja uha, više neće morati putovati u druge udaljene gradove.
Foča: Rekonstrukcija bubne opne - Foto: RTRS
Foča: Rekonstrukcija bubne opneFoto: RTRS

Šesta je godina od kako Paljanin Nikola Gavrilović ima probleme sa bubnom opnom i sluhom. Sve je počelo, kaže, nakon operacije krajnika nakon koje je slabije čuo.

Rijetka operacija koja se radi mikrotehnikom u opštoj anesteziji i Nikoli će pomoći. Operacije se obavljaju pod vođstvom jednog od svjetskih stručnjaka iz ove oblasti, profesora Nenada Arsovića koji ističe da će pacijenti iz ove regije konačno probleme ove vrste rješavati u fočanskoj bolnici.

U fočanskoj bolnici ističu da je sa uvođenjem novina u otohirurgiju povećana zainteresovanost pacijenata. Siniša Šolaja, načelnik Odjeljenja za otorinolaringologiju kaže da već na spisku imaju 40 pacijenata koji čekaju na operaciju.

"Nadamo se da ćemo vrlo brzo tu listu smanjiti i da će operacije postati rutinske", istiače Šolaja.

U Univerzitetskoj bolnici Foča, koja je i nastavno-naučna baza za više od 2000 studenata ovdašnjeg Medicinskog fakulteta, u planu je još zajedničkih poslova sa Klinikom za otorinolaringoligiju u Beogradu.