latinica  ћирилица
01/12/2017 |  09:04 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

U Moskvi danas izvlačenje grupa za SP u fudbalu (VIDEO)

U Moskvi će danas biti izvučeni parovi završnog turnira Svjetskog fudbalskog prvenstva.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018. u Rusiji - Foto: Novosti.rs
Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018. u RusijiFoto: Novosti.rs

Svjetsko prvenstvo, 21. po redu, na programu je od 14. juna do 15. jula naredne godine, na 12 stadiona u 11 gradova širom Rusije.

Poslije osam godina odsustva sa velikih takmičenja, papirić sa imenom reprezentacije Srbije je u kuglicama koje će izvlačiti jedan od najboljih engleskih napadača svih vremena Gari Lineker, odnosno po mnogima najbolji igrač svih vremena – Dijego Armando Maradona.

Osim ove dvije legende, u ceremoniji će učestvovati i Loran Blan, Luis Nazario Ronaldo da Lima, Gordon Benks, Oliver Birhof, Kafu, Fabio Kanavaro, Dijego Forlan, Karles Pujol, i Nikita Simonjan.

Kako je najavljeno, svečanosti će prisustvovati i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Fudbalski savez Srbije predstavljaće predsjednik Slaviša Kokeza, zajedno sa v.d. selektora Mladenom Krstajićem i sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem.

Osim domaćina, 31 nacionalna selekcija, raspoređena je u četiri različita šešira, prema renkingu na listi FIFA, a "Orlovi" se nalaze u četvrtom.

Izvjesno je da će Srbija prolaz dalje tražiti u susretima sa nekom od najboljih reprezentacija svijeta (nosioci grupa su Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska), dok će zbog činjenice da se nalazi u najmanje kvalitetnom šeširu, "Orlovi" strahovati i od ostalih rivala.