latinica  ћирилица
01/12/2017 |  12:55 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Putovanje kroz vrijeme: Da li je Putin besmrtan? (FOTO/VIDEO)

Iako mnogi astrofizičari vjeruju da je moguće putovati samo u budućnost, postoje razna svjedočanstva o ljudima i predmetima koji su se zatekli u vremenu kojem ne pripadaju.
Putin kroz vrijeme (Foto: YouTube / Screenshot) -
Putin kroz vrijeme (Foto: YouTube / Screenshot)

Postoji puno priča o putovanju kroz vrijeme koje svi odbacujemo kao nevjerodostojne. Međutim, astrofizičari tvrde da je moguće otputovati u budućnost, ali ne i vratiti se.

Evo nekoliko zanimljivih priča tzv. "putnika kroz vrijeme".

Putin kroz istoriju stare Rusije

Da li je ruski predsjednik Vladimir Putin putovao kroz vrijeme ili je besmrtan, pitanje je mnogih pošto su vidjeli fotografije vojnika nastale 1920. i 1941. godine.

Pristalice teze da je Putin svemoguć i besmrtan pokrenule su priču da je predsjednik mitsko biće koje je na našoj planeti stotinama, ako ne i hiljadama godina.

Oni pretpostavljaju da je Putin vremeplovom posjetio Rusiju, vratio se u prvu polovinu 20. vijeka i svjedočio važnim epizodama iz istorije domovine.

Misterija švajcarskog sata

Kineski arheolozi su, u decembru 2008. godine, prilikom jednog iskopavanja u pokrajini Šangsi, u drevnoj grobnici pronašli mali metalni ručni sat.

Na satu je stajalo vrijeme 10:06, a na pozadini sata je na engleskom napisana riječ Švajcarska, iako Švajcarska kao država postoji od 1848. godine. Kako je to moguće? Grobnica u kojoj je sat pronađen je bila zapečaćena bar 400 godina, a gotovo je nemoguće da je čovječanstvo napravilo takav uređaj u to vrijeme.

Mobilni prije Drugog svjetskog rata

Na jednom crno-bijelom filmu iz 1938.godine, okačenom na Јutjub kanalu, djevojka drži kraj uha neki uređaj nalik na mobilni telefon sa kraja 20. vijeka.
Zaključak da se radi o vremenskoj putnici, ubrzo je osporila u komentaru ispod videa unuka žene sa snimka.

Po njenim riječima ta žena se zove Gertrud DŽons i ona je kao 17-godišnjakinja radila u kompaniji Dupont u odjeljenju za telekomunikacije koje je eksperimentisalo s bežičnim telefonima.

- Baka mi je rekla da su ona i još pet radnica dobile prototipove bežičnih telefona zbog testiranja - izjavila je unuka.

Izvor: Večernje novosti