latinica  ћирилица
01/12/2017 |  17:43 ⇒ 17:55 | Autor: RTRS

Putin: Mundijal u Rusiji šampionat mira i prijateljstva

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da ta zemlja sa nestrpljenjem očekuje Svjetsko fudbalsko prvenstvo kojem će biti domaćin i poručio da je uvjeren da će Mundijal proteći u miru i prijateljstvu.

"Sa velikim nestrpljenjem Rusija iščekuje Svjetsko prvenstvo i radujemo se što će najbolji fudbaleri na svijetu svoje majstorstvo prikazati u našoj zemlji. Nadamo se i očekujem da će ovo biti šampionat koji će promovisati kvalitetan fudbal i Rusiju, kao i da će naš tim ostaviti dobar utisak", rekao je Putin obraćajući se zvanicama uoči ceremonije žrijeba u Kremlju.

On je dodao da je iza Rusije naporan rad u pripremi Mundijala.

"Dali smo sve od sebe, u svim regionima Rusije, da se što bolje pripremimo i drago nam je što će fudbaleri i navijači sa svih kontinetata doći u Rusiju, zemlju koja je takođe dala neke od najvećih fudbalera u istoriji poput golmana Lava Јašina. Šaljemo poruku prijateljstva, očekuje nas spektakularan šampionat, velika promocija fudbala, da mladi učestvuju u sportu i fudbalu. Ovo će prije svega biti šampionat mira i nadam se da će najbolji osvojiti titulu i da ćemo svi uživati", poručio je Putin.

Izvor: Tanjug