latinica  ћирилица
08/12/2017 |  09:15 | Autor: RTRS

Studenti Banjalučanima pripremaju novogodišnje iznenađenje

Nakon drvenog mola na Vrbasu koji je oduševio Banjalučane, grupa studenata, budućih arhitekata i građevinaca, obogatiće i novogodišnju ponudu grada zanimljivom prostornom instalacijom u parku iza Narodnog pozorišta Republike Srpske.
Banjluka - Nova godina - Foto: nezavisne novine
Banjluka - Nova godinaFoto: nezavisne novine

Za svoj grad tokom zimske sezone, pripremaju neobičan projekat “BLink“, koji će već u ponedeljak, 11. decmbra predstaviti građanima. Šest studenata pod mentorstvom Istraživačkog centra za prostor, najavljuju veliko iznenađenje.

Pripreme su, kažu, uveliko u toku, kako bi u parku iza Narodnog pozorišta stvorili jedinstvenu zimsku čaroliju i prolaznicima ponudili drugačiji novogodišnji doživljaj na javnoj površini.

- U saradnji sa režiserom i producentom Mladenom Đukićem, pravimo prostornu instalaciju, konstrukciju, koja će podržati njegove animacije i led šou, i sve će biti propraćeno muzikom na tom prostoru. Želja nam je da ukažemo ljudima na ljepotu praznika – pojasnila je studentkinja arhitekture, Darija Premasunac.

Istovremeno će se, dodaje ona, osvrnuti na tradicionalnu proslavu praznika, ali i savremene trendove. Igrom svjetla i sejnke, refleksije zimske sunčeve svjetlosti, snijega, led lampi i animacija stvoriće, vjeruju, jedan od najpoženijih zimskih ambijenata u regionu. Ova čarolija trajaće mjesec dana.

Izvor: Blic