latinica  ћирилица
08/12/2017 |  11:06 | Autor: RTRS

Poreska uprava Srpske započinje edukacije za poreske obveznike

Poreska uprava Republike Srpske će od početka sljedeće sedmice nastaviti sa održavanjem seminara za poreske obveznike, sa ciljem njihovog edukovanja o primjeni poreskih propisa koji su u nadležnosti Poreske uprave Republike Srpske.
Poreska uprava Republike Srpske - Foto: RTRS
Poreska uprava Republike SrpskeFoto: RTRS

Seminare će, u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, održati stručni saradnici Sektora za usluge poreskim obveznicima Poreske uprave Srpske, a teme o kojima će se govoriti biće način obračuna amortizacije stalnih sredstava u poreske svrhe i Јedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa, saopšteno je iz Poreske uprave Srpske.

Prvi seminar u nizu biće održan u ponedjeljak 11. decembra u 10 časova u prostorijama Privredne komore Republike Srpske u Banjaluci, dok je sljedeći planiran za 13. decembar u Trebinju, u prostorijama Hidroelektrana na Trebišnjici, a za 14. i 15. decembar su planirani seminari u Istočnom Sarajevu (Skupština grada Istočno Sarajevo) i Bijeljini (Područna privredna komora Bijeljina).

Pored toga, seminari su planirani i za poreske obveznike u Prijedoru i Doboju, koji su planirani za 18., odnosno 21. decembar i koji će biti održani u prostorijama tamošnjih Područnih privrednih komora, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je cilj ovih aktivnosti podrška poreskim obveznicima da budu u toku kada su u pitanju izmjene poreskih propisa, kao i načini njihove primjene, a sve sa ciljem da Poreska uprava Srpske što je moguće više olakša poreskim obveznicima izvršavanje njihovih obaveza.

U ovom slučaju, riječ je o nastavku aktivnosti Poreske uprave Republike Srpske na edukaciji poreskih obveznika, jer Poreska uprava Republike Srpske kao servis poreskih obveznika ima obavezu da dosljedno, efikasno i nepristrasno pruža pomoć poreskim obveznicima kod primjene propisa iz njene nadležnosti, kao i da pruži kvalitetne usluge poreskim obveznicima, zaključuje se u saopštenju Poreske uprave Srpske.