latinica  ћирилица
08/12/2017 |  15:59 ⇒ 22:12 | Autor: RTRS

Crnadak i Kurc o evropskoj budućnosti Balkana

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i ministar za Evropu, integraciju i spoljne poslove Austrije Sebastijan Kurc razgovarali su danas u Beču o evropskoj budućnosti Balkana, evropskim integracijama i nastavku reformi u BiH.
Crnadak - Kurc (foto:mvp.gov.ba) -
Crnadak - Kurc (foto:mvp.gov.ba)

Crnadak je tokom razgovora, nakon završetka ministarskog zasjedanja OEBS-a, istakao da je Austrija prijateljska zemlja koja snažno podržava BiH u raznim oblastima, te da je Kurc u svom mandatu pokazao i ličnu posvećenost BiH, njenoj demokratizaciji i približavanju EU, što je potvrdio brojnim posjetama Sarajevu i Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Kurc je zahvalio Crnatku za saradnju koju su imali kao ministri inostranih poslova i izrazio uvjerenje da će nova austrijska vlada nastaviti sa konkretnom i snažnom podrškom evropskoj budućnosti BiH.

Crnadak ovim sastankom završava dvodnevni boravak u Beču tokom kojeg je učestvovao na 24. zasjedanju Ministarskog savjeta OEBS-a, održao bilateralne sastanke sa zamjenikom premijera i ministrom inostranih poslova Slovenije Karlom Erjavcom, ministrom inostranih poslova Crne Gore Srđanom Darmanovićem, predstavnikom za slobodu medija OEBS-a Harlemom Desirom.

Crnadak je učestvovao i na specijalnom događaju posvećenom izazovima i opasnostima pred kojima se danas nalazi hrišćanstvo koji su organizovali ministri inostranih poslova Mađarske i Ruske Federacije Peter Sijarto i Sergej Lavrov.

Izvor: SRNA