latinica  ћирилица
08/12/2017 |  19:35 ⇒ 19:41 | Autor: RTRS

Zvezda obilježila 26 godina od svjetske titule u Tokiju

Rukovodstvo, veterani, fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde obilježili su danas jedan od najznačajnijih datuma u klupskoj istoriji - osvajanje titule šampiona svijeta u Tokiju.
Zvezda obilježila 26 godina od svjetske titule u Tokiju (foto: Twitter) -
Zvezda obilježila 26 godina od svjetske titule u Tokiju (foto: Twitter)

Zvezda je prije 26 godina u finalu tadašnjeg Interkontinentalnog kupa savladala čileanski Kolo Kolo 3:0 i evropskoj tituli pridodala i svjetsku krunu, a taj uspjeh danas je obilježen simobolično uz šampanjac u svlačionici.

Počasni predsjednik crveno-bijelih Dragan DŽajić prvo je čestitao ekipi na pobjedi protiv Kelna 1:0 i plasmanu u drugu fazu Lige Evrope.

"Želio bih da iskoristim ovu priliku i da vam čestitam na uspjehu jer ste obradovali veliki broj zvezdaša. Odigrali ste borbenu utakmicu i ono što ste obećali prije meča ste i ispunili. Vi ste igrači koji su sa stručnim štabom na čelu poslije mnogo godina doživjeli afirmaciju i vratili Zvezdu tamo gdje joj je i mjesto. U ime svih ljudi vam čestitam i želim da nastavite ovako jer imate prostora da na proljeće budete još bolji i uspješniji", rekao je DŽajić.

On je potom poželio da Zvezda ponovo bude prvak svijeta.

"Prije 26 godina postali smo prvaci svijeta, a ta titula je tek ove godine ozvaničena od strane FIFA. Želio bih da opet doživimo takav uspjeh. To nije lako, ali nastojte da ostvarujete što bolje rezultate. Tako veliki uspjesi u istoriji kluba ostavljaju najljepša sjećanja. Tokom prethodnih godina održavalo nas je to što smo bili prvaci svijeta, pa je mogao da se opravda i poneki neuspjeh. Ovo što ste vi uradili je veliki uspjeh, mnogo ste obradovali Zvezdine navijače. Svi smo znali još na početku sezone da ste odlični igrači, a sada ste to i dokazali. Žao mi je što zbog gužve oko utakmice i nezgodnog momenta danas nismo pozvali sve igrače koji su tada postali prvaci svijeta, ali biće prilike i za to", rekao je DŽajić.

Izvor: Nezavisne novine, Tanjug