latinica  ћирилица
09/12/2017 |  21:45 | Autor: RTRS

Cedevita pobijedila Partizan u neizvjesnoj završnici

Partizan – Cedevita 82:92. Košarkaši Partizana zabilježili su još jedan poraz u regionalnoj ligi, pošto su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ izgubili od Cedevite. Crno-bijeli bili ravnopravan rival do posljednjih nekoliko minuta, kada su gosti serijom trojki prelomili meč.
Partizan - Cedevitu (Foto: MN Press) -
Partizan - Cedevitu (Foto: MN Press)

Košarkaši Partizana zabilježili su i šesti poraz u regionalnoj ligi, pošto su u meču 11. kola na svom terenu izgubili od Cedevite rezultatom 92:82.

Izabranici Miroslava Nikolića izgubili su osmi od posljednjih devet mečeva (u ABA ligi i Evrokupu) i značajno sebi zakomplikovali borbu za jedno od prva četiri mesta u takmičenju, koje vode u plej-of.

Partizan nije odigrao loš meč, imali su crno-bijeli devet izgubljenih lopti, ali nisu mogli da pariraju fantastičnom šutu Cedevite za tri poena (15/31).

Tokom većeg dijela utakmice rezultat je bio u egalu. Cedevita je uspjela nekoliko puta da se odlijepi na šest-sedam poena prednosti, ali su se crno-bijeli, predvođeni Vilijams-Gosom nekako vraćali u igru.

Ipak, u završnici meča Cedevita je još jednom trojkama ušla u seriju, na koju Partizan nije ima odgovor, pa su gosti iz Zagreba zabilježili osmi trijumf u takmičenju.

Treba istaći da je Partizan bio oslabljen neigranjem Vanje Marinkovića, dok je Novica Veličković igrao samo u posljednjoj četvrtini. 

Vilijams-Gos bio je najefikasniji u crno-bijelom timu sa 25 poena, a ispratio ga je Patrik Miler sa 15 poena i šest asistencija. U pobjedničkoj ekipi nezaustavljiv je bio Roko Leni Ukić sa 23 poena, Musa je dodao 16, Nikols 12.

Naredni meč partizan igra na svom terenu protiv ekipe MZT-a, dok Cedevita još jednom gostuje u Beogradu, kod ekipe FMP-a. 

Izvor: RTS