latinica  ћирилица
11/12/2017 |  08:27 ⇒ 11:37 | Autor: RTRS

Manifestacija "Ličnost godine" (RTRS, 18.15)

Manifestacija "Ličnost godine - in memoriam Željko Kopanja" u organizaciji Nezavisnih novina, biće održana danas u Kristalnoj dvorani hotela "Bosna" u Banjaluci.
Nezavisne novine - Ličnost godine - Foto: RTRS
Nezavisne novine - Ličnost godineFoto: RTRS

Na osnovu odluke uređivačkog kolegijuma, biće proglašena ličnost godine, koja je svojim radom ostavila najviše traga u 2017. godini.

Osim ličnosti koja je svojim radom i zalaganjem obilježila godinu za nama, biće proglašeni i najbolji ministri u Vladi Republike Srpske i Federacije BiH i u Savjetu ministara BiH.

Biće izabran privrednik godine, kao i novinar kojem će pripasti nagrada "Nikola Guzijan".

Za podvig godine biće uručena nagrada "Јelena Trikić", koja je ustanovljena u čast Majke Hrabrost, koja je, iako teško oboljela od karcinoma, odbila liječenje citostaticima kako bi spasila život nerođenom sinu, koji je kasnije i došao na svijet.

Manifestacija će, već, tradicionalno okupiti istaknute predstavnike javnog, političkog i privrednog života.

Od 2003. godine titulu ličnost godine dobili su brojni domaći i strani predstavnici.

Tako su među nagrađenima bili proslavljeni srpski teniser Novak Đoković, te regionalni lideri poput Aleksandra Vučića, Ive Јosipovića i Mila Đukanovića. Ličnost godine su bili i Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Dragan Čović, Ćamil Duraković i Mirsada Prašo, te Miroslav Lajčak, DŽonatan Mur, Rafi Gregorijan, Kliford Bond i Tanja Fajon.

Manifestaciju će prenositi Televizija Republike Srpske od 18.15 časova.