latinica  ћирилица
14/12/2017 |  08:33 ⇒ 15/12/2017 | 09:16 | Autor: RTRS

Izbor najboljih sportista Srpske (RTRS od 20.10)

Večeras ćemo saznati imena deset najboljih sportista Republike Srpske u tradicionalnoj manifestaciji koju po 63. put organizuje dnevni list Glas Srpske.
Izbor najboljeg sportiste Srpske - Foto: Screenshot/YouTube
Izbor najboljeg sportiste SrpskeFoto: Screenshot/YouTube

Nagrade će biti dodijeljene i perspektivnim sportistima, sportskim radnicima, a po prvi put biće dodijeljeno i priznanje najboljem sportisti iz Republike Srpske.

Radio-televizija Republike Srpske dodijeliće priznanje najbolje organizovanoj sportskoj manifestaciji, a najbolji sportski novinar dobiće nagradu "Zlatno pero-Limun Papić".

Na današnjoj sjednici stručnog žirija, kojem predsjedava proslavljeni srpski košarkaš Nenad Krstić, odlučiće ko će na tronu naslijediti prošlogodišnjeg laureata Mihajla Čeprkala i ponijeti titulu najboljeg sportiste Republike Srpske za 2017. godinu.

"Najvažniji dio posla tek nas očekuje, jer moramo izabrati najbolje među najboljima. Do sada smo imali lakši posao, jer smo odabrali deset najboljih, ali tek danas ćemo biti "na mukama". Ipak, vjerujem u ispravnost našeg izbora i da nećemo pogriješiti pošto nas na to obavezuju sva imena koja su do sada bila laureati-izjavio je Krstić.

Osim njega, članovi žirija ove godine su proslavljeni sportisti, a danas sportski radnici Goran Malić i Radislavka Račić, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Srpske Oliver Gačić, te urednici sportskih redakcija RTRS-a, Nezavisnih novina i Glasa Srpske Dragan Novaković, Goran Karać i Dušan Repija.

Na čelu Organizacionog odbora nalazi se predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović. Oni su do sada imali dvije sjednice, na prvoj su verifikovali prijedloge strukovnih saveza koji su ove godine poslali 19 kandidata, da bi na drugoj skratili listu na deset najboljih. Kako bi imena nagrađenih ostala u tajnosti sve do same manifestacije, ni ove godine nije objavili skraćenu listu kandidata.

Partner "Glasa Srpske" u organizaciji Izbora su Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, a kako bi sve bilo na visokom nivou u organizaciji su pomogle brojne institucije, preduzeća i privredni subjekti.

Medijski pokrovitelj Izbora najboljih sportista Srpske je Јavni radio-televizijski servis RTRS.

Manifestaciju, koja u Banskom dvoru počinje u 20 časova i 10 minuta prenosiće Radio i Televizija Republike Srpske.

Izvor: RTRS/Glas Srpske