latinica  ћирилица
14/12/2017 |  09:18 ⇒ 09:49 | Autor: RTRS

Izrael zatvorio granične prelaze sa Gazom

Izrael je objavio danas da je zatvorio granične prelaze sa Gazom kao odgovor na svakodnevno ispaljivanje raketa iz te enklave od kada je predsjednik SAD Donald Tramp priznao Јerusalim za glavni gad Izraela.
Izrael, pojas Gaze - Foto: RT
Izrael, pojas GazeFoto: RT

Izraelski avion gađao je noćas tri objekta "Hamasa", militantne grupe koja kontroliše Pojas Gaze, poslije najnovijeg raketnog napada.

Vojska je objavila da su meta bili kampovi za obuku i skladište oružja. "Hamas" obično evakuiše takve objekte kada porastu tenzije na granici.

Dvije rakete koje su ispalili militanti presreo je izraelski protivraketni sistem "Kupola", a treći je eksplodirao na otvorenom području. Nema izvještaja o žrtvama ni sa jedne strane granice.

Vojska je saopštila da je, iz bezbjednosnih razloga, od danas zatvoren glavni prelaz za transport robe u Pojas Gaze kao i najveći prelaz za pješake. Nije precizirano koliko će ova mjera biti na snazi.

Oko 15 raketa ispaljeno je na južni dio Izraela od kada je Tramp 6. decembra objavio odluku o Јerusalimu. Nijedan projektil nije izazvao ozbiljne povrede ili štetu.

Izvor: SRNA