latinica  ћирилица
14/12/2017 |  09:34 ⇒ 09:50 | Autor: RTRS

SAD- Senator optužen za seksualni napad se ubio

Nakon optužbi za seksualno uznemiravanje tinejdžerke, republikanski senator iz Kentakija Dan DŽonson nađen mrtav u automobilu.
Američka policija (Foto: Fotolia/Dominik Herz) -
Američka policija (Foto: Fotolia/Dominik Herz)

Policija pretpostavlja da je on izvršio samoubistvo jer je pronađen u automobilu parkiranom u zabačenom dijelu Maunt Vašingtona, sa jednim hicem ispaljenim u tijelo.

Ovaj republikanac izabran je za senatora 2016, u tijesnoj trci, budući da je tu kampanju obilježila njegova izjava u kojo je uporedio nekadašnjeg predsjednika SAD Baraka Obamu i njegovu suprugu Mišel sa majmunima.

Bio je i pastor u lokalnoj crkvi, prikupljao novac za humanitarne potrebe, podizao svijest o religioznim slobodama...a onda je stigla optužba iz lokalne kancelarije tužioca da je seksualno zlostavljao tinejdžerku u njegovom podrumu 2013. godine.

Navodno je ta tinejdžerka prijavila napad i tada, ali kako prenose mediji, policija nije reagovala.

Tokom propovjedi u lokalnoj crkvi, DŽonson je te optužbe pred vjernicima nazvao lažnim, braneći se tvrdnjama da su sve učestalije optužbe za seksualno zlostavljanje, koje ovih dana "pljušte" u Americi, ustvari dio organizovanih napada na republikance.

Izvor: Agencije