latinica  ћирилица
14/12/2017 |  09:40 ⇒ 12:01 | Autor: RTRS

Vlada o Prijedlogu zakona o banjama

Vlada Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog zakona o banjama.
Vlada Srpske - Foto: RTRS
Vlada SrpskeFoto: RTRS

Na predloženom dnevnom redu je Prijedlog uredbe o uslovima i kriterijumima za dodjelu namjenskih sredstava za razvoj turizma, kao i Prijedloga uredbe o sadržaju i osnovnim elementima procjene i upravljanja rizicima od poplava.

Biće razmatrana i informacija o radu radnih grupa za evropske integracije u domenu tehničke finalizacije odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, kao i informaciju o realizaciji mjera i aktivnosti iz "Akcionog plana realizacije Strategije jugoistočne Evrope 2020 u Republici Srpskoj 2015-2016".

Ministri će razmatrati i informaciju o potrebi proširenja Projekta "Unapređenje energetske efikasnosti u BiH", najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na dnevnom redu je i razmatranje informacije o realizaciji posebnog programa subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u 2017. godini, kao i Konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta Republike Srpske za period 1. januar-30. septembar 2017. godine.

Biće razmatran i memorandum o razumijevanju između preduzeća Autoputevi Republike Srpske i Kineske Đingsi korporacije za međunarodnu ekonomsku i tehničku saradnju o saradnji na izradi projektne dokumentacije i izgradnji autoputa Vukosavlje-Brčko, kao i Prijedlog odluke o izgradnji i opremanju nove bolnice u Doboju.

Izvor: SRNA