latinica  ћирилица
15/12/2017 |  11:36 ⇒ 13:22 | Autor: RTRS

Prva konferencija ženskog preduzetništva (VIDEO)

U Banjaluci je održana Prva konferencija ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj, koja za cilj ima promovisanje preduzetništva u cjelini, sa akcentom na ulogu žene u tom procesu.
Žensko preduzetništvo - Foto: RTRS
Žensko preduzetništvoFoto: RTRS

Resorni ministar Petar Đokić istakao je da mala i srednja preduzeća čine važan dio privredne strukture u Srpskoj, a da oko 26 odsto broja registrovanih društava vode upravo žene. Konferencija je okupila više od 240 učesnica iz Srpske, Federacije, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Petar Đokić ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, kaže da na ovaj način žele da daju jednu novu smjernicu za izradu Strategije o ženskom preduzetništvu, koju pripremaju i koja će biti urađena, te koja se odnosi na period do 2020.

- Tom strategijom želimo dodatno naglasiti važnost uloge žene u preduzetništvu, razviti neke nove metode u poslovnoj praksi sa stanovišta veće animacije žena za preduzetništvo - navodi Ćokić.

Dragica Ristić direktor Privredne komore Srpske ističe da ono što očekuje od ove konferencije jeste da se kroz prvi panel razmijene iskustva, kao i da se stekne dobra praksa i da to posle iskoriste za kreiranje strateških dokumenata.