latinica  ћирилица
15/12/2017 |  14:07 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Vlada podržava zahtjeve studenata za povećanje domaćeg nastavnog kadra

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa vršiocem dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci Radoslavom Gajaninom o stanju na Univerzitetu i planovima u narednom periodu.
Cvijanović - Gajanin - Foto: RTRS
Cvijanović - GajaninFoto: RTRS

Na sastanku je izražena spremnost za zajedničko unapređenje rada s ciljem iznalaženja najboljih i najkvalitetnijih rješenja na Univerzitetu.

Cvijanovićeva je istakla da Vlada Srpske podržava zahtjeve studenata koji se odnose na povećanje broja domaćeg nastavnog kadra kroz zapošljavanje asistenata i smanjenje broja gostujućih profesora, čime bi se obezbijedilo podizanje kvaliteta nastave i nastavnog kadra.

Gajanin je upoznao je Cvijanovićevu sa preduzetim mjerama na sanaciji šteta u banjalučkom Studentskom centru "Nikola Tesla", prouzrokovanoj vremenskim neprilikama, te ocijenio da su adekvatnim i pravovremenim reagovanjem Vlade, odnosno resornog ministarstva i Univreziteta spriječene veće posljedice.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar pravde Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, ministar nauke i tehnologije Јasmin Komić, te prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjaluci Luka Kecman i finansijski direktor Univerziteta Duško Lazić.