latinica  ћирилица
15/12/2017 |  14:34 ⇒ 14:39 | Autor: RTRS

Čordaš: Ministarstvo obezbjeđuje zdravstvenu zaštitu za 366 porodica

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš izjavio je danas u Tesliću da ovo ministarstvo obezbjeđuje zdravstveno osiguranje za 366 porodica iz kategorije raseljenih, povratnika i izbjeglica.
Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica - Foto: RTRS
Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena licaFoto: RTRS

"Vlada Republike Srpske prepoznala je značaj stalne zdravstvene zaštite povratnika, izbjeglih i raseljenih lica za njihov kvalitetniji život, te godinama unazad izdvaja znatna sredstva za ove namjene", rekao je Čordaš, koji je učestvovao u radu Druge sjednice posvećene tematskom razmatranju realizacije Revidirane strategije BiH za sprovođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske svake godine donosi Program rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica, te u sektoru zdravstva obezbjeđuje zdravstvenu zaštitu za ovu kategoriju stanovništva, a uz to prati i situaciju u ovoj oblasti.

Realizacijom ovog programa obezbjeđuje se zdravstvena zaštita za lica iz navedenih kategorija koja nisu osigurana po nekom drugom osnovu, a sredstva se izdvajaju iz budžeta Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Sjednicu pod nazivom "Zdravstvena zaštita povratnika i raseljenih osoba" organizovao je Odbor Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH za povratak izbjeglih i raseljenih lica u saradnji sa Misijom OEBS-a i Predstavništvom UNHCR-a u BiH.

Izvor: SRNA