latinica  ћирилица
15/12/2017 |  21:59 ⇒ 22:05 | Autor: RTRS

Hrvatskim huliganima određen pritvor

Šestorica hrvatskih državljana, koji su u srijedu učestvovali u tuči sa navijačima "Partizana" tokom fudbalske utakmice Partizan - Crvena zvezda, saslušani su večeras u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu gdje su se branili ćutanjem.

Hrvatskim državljanima je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti. Njima se na teret stavlja nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi. Danas je ispitano pet osimnjičenih, dok je šesti još u bolnici, potvrdila je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Uhapšeni su državljani Hrvatske Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Јakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović. Firić je u masovnoj tuči na južnoj tribini stadiona zadobio nagnječenje mozga i završio na VMA. U Hrvatskoj je navodno poznat po kriminalnim radnjama.

Pritvor je, međutim, predložen za svih šest osumnjičenih, a o prijedlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu. Za djelo koje im se stavlja na teret zapreijćena je kazna do 12 godina zatvora, jer je riječ o organizovanoj grupi. Nezvanično, kod jednog od njih nađena je i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije. Tokom opšte tuče na Partizanovom "jugu" povrijeđeno je 18 navijača, a 26 lica je uhapšeno.

Izvor: Blic