latinica  ћирилица
16/12/2017 |  11:24 ⇒ 13:34 | Autor: RTRS

Real protiv Gremija brani titulu šampiona svijeta

Real Madrid u finalu Svjetskog klupskog prvenstva protiv brazilskog Gremija brani titulu šampiona svijeta, večeras od 18 časova.

Španski šampion je kao pobjednik evropske Lige šampiona stigao do finala pobjedom nad prvakom azijske Lige šampiona Al-DŽazirom (2:1) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Gremio je, takođe, svoj put počeo u polufinalu gdje je kao pobjednik južnoameričkog Kopa Libertadoresa pobijedio meksičku Paćuku (1:0), šampiona Lige šampiona u Sjevernoj i Centralnoj Americi i na Karibima.

Tako će meč za treće mjesto između Al-DŽazire i Paćuke biti uvertira za finale, a oba ova meča igrau se na stadionu Zajed Sport Siti u Abu Dabiju.

Real će u ovom dvoboju pokušati da odbrani titulu šampiona svijeta čime bi postao prvi klub koji je u tome uspio. To bi bila ujedno i treća titula prvaka svijeta za Galaktikose koji bi tako izjednačili rekord Barselone.

Na drugoj strani, Gremio želi svoju prvu titulu na debitantskom nastupu na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Golom protiv Al-DŽazire u polufinalu Kristijano Ronaldo je stigao šestog pogotka na svjetskim klupskim prvenstvima i Portugalac je sada fudbaler sa najviše golova u istoriji ovog takmičenja. On je na svjetskim klupskim prvenstvima do sada nastupio sedam puta, a igrao je 2008. 2014. 2016. i ove govdine.

Izvor: Agencije