latinica  ћирилица
18/12/2017 |  07:58 ⇒ 08:33 | Autor: RTRS

Poraz Kraljeva, ali uz sjajnu partiju Bogdana Bogdanovića (VIDEO)

Korpus zvezda Toronto Reptorsa – Demar Derozen, Kajl Јauri i Јanus Valančijunas – previše jak za Sakramento Kingse, ali je Bogdan Bogdanović ponovo sjajan u dresu tima iz prestonice Kalifornije.
Bogdan Bogdanović - Foto: AP
Bogdan BogdanovićFoto: AP

Bogdan Bogdanović, reprezentativac Srbije i nekadašnji košarkaš Partizana, postigao je 18 poena, čime je, uz Gereta Templa, bio najefikasniji u svom timu. Imao je, pritom, i tri uhvaćene lopte i pet asistencija.

Međutim, to svakako nije bilo dovoljno, jer neadekvatan broj podjednako raspoloženih saigrača doprinio je tome da Sakramento bude poražen rezultatom 108:93. Naravno, bilo bi veoma pogrešno ne istaći još jednu sjajnu partiju Demara Derouzena, koji je postigao 21 poen.

U pobjedu je sebe veoma snažno ugradio i Litvanac Јonas Valančijunas, koji je imao 16 skokova, uz 13 poena, a tu je i Kajl Lauri, sa 16 poena i sedam asistencija.

Detroit Pistonsi su izjednačili rekord franšize sa 17 ubačenih trojki, pa kada je već tako i nije neobično što je tim iz Mičigena savladao Orlando Medžik sa 114:110.

Meč su, doduše, obeležili Balkanci iz tima sa Floride. Mario Hezonja je bio najefikasniji na meču sa 28 poena, dok je Nikola Vučević imao 24 poena i 14 skokova.

Redži Balok je sa 20 poena bio najefikasniji u timu Detroita. Boban Marjanović nije izlazio na teren.

Indijana Pejsersi su bili bolji od Bruklin Netsa rezultatom 109:97. Viktor Oladipo je ponovo bio najbolji akter susreta koji igra, pa je tako meč završio sa 26 poena.

Klivlend Kavalirsi bili su bolji od Vašington Vizardsa (106:99), uz treći uzastopni "tripl dabl" učinak Lebrona DŽejmsa – 20 poena, 12 skokova i 15 asistencija.

Kevin Lav je bio najefikasniji u timu iz Ohaja sa 25 poena, ali je Bredli Bil, košarkaš Vašingtona, sa 27 poena bio najefikasniji na meču. DŽon Vol je stao na 15 poena i deset skokova.

Izvor: RTS