latinica  ћирилица
18/12/2017 |  13:16 | Autor: RTRS

Đurić: Beograd će insistirati na reviziji privatizacije na Kosmetu

Srbija će tražiti i insistirati da bude obavljena revizija privatizacija na Kosovu i Metohiji jer je prema svom karakteru nelegalna, pljačkaška i kriminalna, protivna domaćim i međunarodnim propisima i rezolucijama, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Marko Đurić - Foto: TANЈUG
Marko ĐurićFoto: TANЈUG

Đurić je poslije okruglog stola održanog u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, na kome su učestvovali ekonomisti, rekao da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju napravila sveobuhvatnu bazu podataka imovine Srbije.

"Imamo papir za svaki dinar, za svaki šraf koji smo kao država ulagali u proteklim decenijama na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić novinarima.

Napominjući da je više od 900 fabrika na Kosovu i Metohiji, čiji je vlasnik država Srbija, "oteto" u procesu pljačkaške privatizacije, Đurić je rekao da ni Srbi na Kosovu i Metohiji niti država Srbija nisu dobili ni dinar, javili su beogradski mediji.

"Nema konačnih rešenja za Kosovo i Metohiju, već postoji samo stalna borba za ostvarivanje naših interesa i da kao narod ostanemo i opstanemo i na Kosovu i Metohiji i na svakom drugom mestu", rekao je Đurić.

Izvor: Srna