latinica  ћирилица
18/12/2017 |  15:34 ⇒ 15:35 | Autor: RTRS

Predsjednik Srpske čestitao austrijskom kancelaru i vicekancelaru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je u ime građana Srpske i u svoje ime, čestitku Sebastijanu Kurcu povodom izbora za kancelara Republike Austrije.
Palata Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata Republike SrpskeFoto: RTRS

"Iskreno vjerujem da ćete svojim radom i zalaganjem značajno doprinositi daljem razvoju i prosperitetu Vaše zemlje i da će Austrija u velikoj porodici evropskih naroda ostati jedna od vodećih zemalja, faktor stabilnosti i ekonomskog razvoja. Želim i ovom prilikom ponoviti opredjeljenje za dodatno unapređenje sveukupnih odnosa između Republike Srpske i Republike Austrije, naročito po pitanjima od zajedničkog interesa za naše građane", navedeno je u čestitki predsjednika Srpske.

Dodik je čestitku uputio i vicekancelaru Austrije Hajnc Kristijanu Štraheu.

"U ime građana Republike Srpske i svoje ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom Vašeg izbora za vicekancelara Republike Austrije i želim mnogo uspjeha u obavljanju ove visoke i odgovorne dužnosti", naveo je predsjednik Srpske u čestitki.

Dodik je naveo da je uvjeren da će Štrahe svojim radom i zalaganjem značajno doprinijeti daljem napretku i prosperitetu Austrije i njenih građana.

"Iskoristio bih ovu priliku da Vas pozovem da u što skorije vrijeme posjetite Republiku Srpsku kako bismo Vas pobliže upoznali sa stanjem i mogućnostima uspostavljanja novih oblika saradnje, kao i unapređenja sveukupnih odnosa Republike Srpske i Republike Austrije", navedeno je u čestitki predsjednika Srpske.