latinica  ћирилица
29/12/2017 |  07:59 ⇒ 12:33 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske u posjeti Klinici za plućne bolesti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić posjetiće danas nove prostorije Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srpske u Banjaluci.
Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske - Foto: Screenshot
Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike SrpskeFoto: Screenshot

Obilazak Klinike za plućne bolesti, koja je nedavno preseljena u rekonstruisane prostorije na Paprikovcu, planiran je u 12.00 časova.

Ova klinika je sa radom u rekonstruisanoj etaži Centralnog medicinskog bloka UKC-a na Paprikovcu počela 23. decembra, i to je prva klinika UKC-a koja je sa lokacije u centru grada preseljena na Paprikovac.

Prijemna ambulanta Klinike nalazi se u prizemlju Poliklinike, odnosno južnom krilu, gdje će i dalje biti održavani onkološko-pulmološki konzilijumi dva puta sedmično, a hospitalni dio smješten je na četvrtom spratu Centralnog medicinskog bloka, odnosno krilima A i B.

Pacijentima Klinike za plućne bolesti, koja ima više od 1.500 metara kvadratnih rekonstruisanog prostora, na raspolaganju su savremeno opremljene prostorije ukupnog kapaciteta 60 kreveta.

Izvor: SRNA