latinica  ћирилица
29/12/2017 |  12:26 ⇒ 19:05 | Autor: RTRS

"Čast otadžbine": Mektić stoprocentni Bosanac

Nevjerovatna količina zlobe, pakosti i neznanja SDS-ovog ministra bezbjednosti Dragana Mektića, koje je pokazivao prilikom njegovih, samo na prvi pogled humorističkih nastupa u javnosti, može se podvesti samo pod akt poremećene osobe, navodi Odbor osnovača udruženja "Čast otadžbine".
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

Tekst prenosimo u cijelosti:

Pokušavajući naći smisao u besmislu državne zajednice, gdje spodobe poput ovoga ili ovakvih kvazi ministara imaju namjeru ili ti tendenciju da budu vrhovni tumači svega, je gotovo nemoguće.

Zašto smatramo da su to kvazi ministri? Odgovor je vrlo jednostavan: Kada bi se angažovao tim pravnih eksperata, vrlo lako bi se dokazalo da su sve službe, agencije, razno razna tijela i na kraju ministri zajedničkih organa, izuzev četvorice koji su sastavni dio izvornog dejtonskog ugovora, ilegalni odnosno da su van zakona!

Kada opštinski rukovodilac odjeljenja za suzbijanje kriminaliteta tokom rata, odredi sebi za pravo da priča ko je i kakav bio ratnik, borac, komadant i general bio u ratu, gotovo smo sigurni da je neko prešao crtu, posle čega nema povratka nazad.

Iako smatramo da Mektić nije vrijedan niti jednoga slova više ,a kamoli komentara, zbog javnosti ćemo napisati samo jednu rečenicu: Odbor osnivača udruženja "Často otadžbine" ima više junačkih rana nego čitavo rukovodstvo SDS-a, takođe, umjesto rukovodstva smo mogli napisati “svi uposlenici SDS-a u zajedničkim organima“ a i da ih saberemo sve zajedno, opet su u zaostatku .

Naravno, nama je veoma jasn, a to možemo i sami potvrditi, kakav je odnos bio prema istinskim borcima SDS-a u čitavom poratnom periodu. Napravljen je BORS kao klasičan primjer partijskog nepotizma. Da li je moguće da je gotovo svake godine posle završetka ratnog sukoba nicala neka nova organizacija vezana za istu problemataiku, a da to nije interesovalo taj isti BORS, izuzev ako su se bavili mišlju da neposlušne eliminišu. Broj organizacija nastalih iz odbrambeno-otadžbinskog rata su proizvod: pod jedan nerada BORS-a; pod dva enormnih sredstava koja su završavala u nepoznatom pravcu; i pod tri zahtjeva da rukovodioci BORS-a budu članovi SDS-a.

Ovu priliku ćemo iskoristiti da postavimo par pitanja široj srpskoj javnosti koji su za razmišljanje. Šta je Mektić i sa kim radio, planirao i u ime koga na zadatcima obavještajnog BH sektora od 1997. do 2003.godine? Kako je postao zamjenik Bariše Čolaka? Kakve su se pripreme sprovodile u sektoru za strance od 2006. godine do 2015.te? Da li je Mektić obećao da će uhasiti Dodika ako ga postave na mjesto ministra bezbjednosti? Kada su ga postavili, da li je rekao da će zadatak izvršiti ako mu kuma Pericu postave za direktora SIPE? Na čemu je zasnovana ljubav kvazi ministra Mektića i prvog čovjeka BORS-a Savčića? Ko su ljudi koji podržavaju tu ljubav i to bezrezervnom podrškom insajderskim radom u Ministarstvu rada i boračke zaštite?

U našem saopštenju koje smo objavili 26.12. gdje smo na civilizovan način pozvali Savčića da podnese ostavku, ali, pošto se on opredjelio da sa svojim saborcem Mektićem timski iznosi laži (uzgred rečeno njih dvojica se nikada nisu sreli u ratu izuzev možda u kafani), prinuđeni smo da konstatujemo sledeće: Savčiću je nedavno dodjeljen stan, naravno od poreskih obveznika srpske države i to bi bilo pohvalno, da nije ko zna koji po redu, a pri tome isti ostaje na čelu BORS-a i pored isteklog mandata a bez ijedne urađene stvari od opšteg interesa boraca.

G-din Savčićuu, tek nakon ostavke zajedno sa saborcem Mektićem možete da krenute u političku borbu, jer da Vas podsjetimo da ni po statutu BORS-a nije dozvoljeno političko djelovanje. Predlažamo Vam da se kandidujete jedan za predsjednika Srpske, a drugi za srpskog člana predsjedništva BiH .

Mi nećemo pozivati na "kuku i motiku", već poručujemo srpskim rukovodiocima u policijskim strukturama zajedničkih BH organa, da ćemo za svaku preteranu upotrebu sile po nalogu Bakirove islamske države (a pod to svakako podrazumjevamo i upadanje u fantomkama u prostorije gdje se nalaze maloljetna srpska nejač), lično postarati da Vam pojasnimo šta je napisano u zakonima civilizovanih zemalja. Јer je vaše ponašenje je prevršilo svaku mjeru.

Želimo da javno podijelimo još jedno pitanje sa širokim auditorijumom: Da li može danas u Srpskoj postojati Srbin koji razmišlja, govori i ponaša se kao Mektić? Mi mislimo da da ne, jer ovaj koga gledamo po televizijama sigurno je kao i njegov “instruktor“ prešao na islam, to jest postao je stoprocentni Bosanac. Naravno i to je potpuno legitimno, samo treba to i da nam javno kaže, da otklonimo nedoumice!

Što se tiče komentara za naše pisanije nama bi bila čast da nam neko u Banja Luci zaista piše tekstove a da to mi potpisujemo, ali smo sigurni da nismo toliko zavrjedili. Pogotovo što smo svi poznati kao “ozbiljni poslušnici“. Naravno svaka pomisao koja nas kao patriotsku organizaciju svrstava u red iza predsjednika Republike Srpske je više nego kompliment.

Pogotovo što svako pojavljivanje opozicije i njeno dezorjentisano djelovanje potvrđuje svrsishodnost ovakvog političkog rada pozicije. Јer Vi ste očigledno jedini na svijetu koji su u stanju da omalovaže humanitarni i rodoljubivi rad, obzirom na Vaš komentar na akciju: “S ljubljavu hrabrim srcima“, što je ispod svakog dostojanstva. Po našem mišnjenju da nije državotvorne politike Milorada Dodika, Republika Srpska bi već odavno nestala,a sigurni smo da velika većina Srba dijeli naše mišljenje.

Republika Srpska je Božije dijelo koja je nastalo protiv volje svih bezbožnika ovoga svijeta! Trebali bi da znate da svakodnevno djelovanje protiv institucija voljene nam Republike, nije djelovanje protiv nekoga ili nekih kako to Vi želite da predstavite, već je to suicid tj. jeres. Zato želimo da se pomolimo i zahvalimo Bogu, prvo, što ne djelimo Vaša mjerila vrijednosti, a zatim da pokušamo oprostiti svim prevjernicima u ovim danima posta.

Odbor osnivača 
"Čast otadžbine"