latinica  ћирилица
29/12/2017 |  14:08 ⇒ 14:16 | Autor: RTRS

RiTE Ugljevik: Zaposleno još petoro djece poginulih boraca

Uprava Rudnika i termoelektrane Ugljevik zaposlila je u ovoj godini u preduzeću još petoro djece iz porodica poginulih boraca, objavljeno je u informativnom listu kompanije.
RiTE Ugljevik - Foto: RTRS
RiTE UgljevikFoto: RTRS

"Osim zadovoljenja kriterijuma koji se odnose na potrebe preduzeća za određenim zanimanjima, uvijek se daje prednost onima čiji su očevi dali živote za Republiku Srpsku", istakao je direktor RiTE Ugljevik Đorđe Popović.

On je zahvalio Opštinskoj boračkoj organizaciji koja je upoznala javnost sa činjenicom da je RiTE Ugljevik jedna od rijetkih firmi u kojoj radi najveći broj demobilisanih boraca i koja vodi ra čuna o stanovništvu koje je u ratu ostalo bez hranitelja.

Popović je dodao da RiTE Ugljevik ima protokol o saradnji sa Boračkom organizacijom i Zvodom za zapošljavanje ove opštine kao okvir za rješavanje pitanja zapošljavanja boračkih kategorija.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Јovan Marinković ukazao je na izuzetno dobru saradnju sa rukovodstvom RiTE Ugljevik, posebno kada je riječ o zapošljavanju djece poginulih boraca i zapošljavanju demobilisanih boraca.

"Cijenimo i što su omogućili da radi firma "BORS-preporod", čiji je osnivač Boračka organizacija Ugljevik", rekao je Marinković.

On je naveo da je u RiTE Ugljevik dobio obećanje o zapošljavanju još troje djece iz kategorije porodica poginulih boraca i istakao da je, zahvaljujući ovom preduzeću, Ugljevik opština sa najmanje nezaposlenih demobilisanih boraca.

Izvor: SRNA