latinica  ћирилица
29/12/2017 |  17:37 ⇒ 18:15 | Autor: RTRS

Konferencija o saradnji institucija u implementaciji procesa povratka (VIDEO)

Do 2020. planirano je zatvaranje svih kolektivnih centara u BiH. 151 porodica smještena je u sedam centara, koliko ih je u Republici Srpskoj, dok je na nivou BiH 5.700 korisnika smješteno u 121 kolektivni centar.
Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica - Foto: RTRS
Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena licaFoto: RTRS

Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH održalo je konferenciju o saradnji institucija u implementaciji procesa povratka, kako bi se osnažila koordinacija svih nivoa vlasti i utvrdili planovi za dalje rješavanje pitanja povratka raseljenih lica i obnove stambenih objekata.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Srpske za realizaciju projekata potpore raseljenim licima i obnovu stambenih objekata, na godišnjem nivou izdvaja osam miliona KM, dok kreditno zaduženje iznosi 18 miliona evra.

"Imamo još uvijek negdje oko 150.000 neobnovljenih stambenih objekata na nivou BiH, ali ono što želim da svi čuju i zapamte da je oko 300.000 objekata na nivou BiH obnovljeno. Kad pomnožite to sa 20.000, 30.000 dobićete velike novce i opravdanost uloženih sredstava", istakao je Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.