latinica  ћирилица
29/12/2017 |  17:38 | Autor: RTRS

Dvojac iz BiH navodio Ukrajinku na prostituciju u Austriji i Njemačkoj

Edibu Tanji (54) iz Goražda putem deviznih transakcija iz inostranstva je uplaćivan dio novca stečen prostitucijom. Navodi se to u optužnici protiv njega i Almira Hadžiahmetovića (37) zvanog Garo, u predmetu "Pismo", koju je podiglo Tužilaštvo BiH, te je proslijedilo Sudu BiH na potvrđivanje.
Ilustracija - Foto: ilustracija
IlustracijaFoto: ilustracija

Optuženima se na teret stavlja da su tokom 2016. godine za državljanku Ukrajine, kojoj je Tanjo omogućio boravak u BiH, organizovali pružanje seksualnih usluga za pare, i to na području Austrije i Njemačke.

"Drugooptuženi je pomagao u organizovanju oglašavanja i uspostavljanja kontakata putem interneta", piše u optužnici.
Јoš se navodi da je Tanjo, nakon odlaska u Ukrajinu, vrbovao još jednu državljanku Ukrajine za pružanje seksualnih usluga za novac na području Njemačke.

"Nju je uputio u Njemačku, gdje je za nju organizovao prihvat i smještaj radi pružanja seksualnih usluga uz pomoć drugooptuženog", stoji u optužnici Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH naglašavaju da je u predmetu "Pismo" ostvarena značajna međunarodna saradnja s agencijama u Austriji i Njemačkoj u borbi protiv zloupotrebe teškog položaja žrtava, te njihovog iskorištavanja za pružanje seksualnih usluga u inostranstvu.

Izvor: Nezavisne novine