latinica  ћирилица
29/12/2017 |  20:10 | Autor: RTRS

Radojičić: U narednoj godini biće mnogo novih stvari

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je večeras da je u ovoj godini urađeno nekoliko krupnih projekata, a da će naredna donijeti mnogo novih stvari koji su prioritet i zahtjev građana.
Prijem u Banskom dvoru za predstavnike političkog, kulturnog, sportskog i javnog života grada, Republike Srpske i BiH - Foto: SRNA
Prijem u Banskom dvoru za predstavnike političkog, kulturnog, sportskog i javnog života grada, Republike Srpske i BiHFoto: SRNA

Radojičić je nakon tradicionalnog novogodišnjeg prijema, koji je organizovan u Banskom dvoru za predstavnike političkog, kulturnog, sportskog i javnog života grada, Republike Srpske i BiH, rekao novinarima da se u narednoj godini očekuje, između ostalog, dogradnja osnovne škole i tri nova vrtića.

On je naveo da je planirana i gradnja novog mosta, nekoliko saobraćajnica, kao i nastavak izgradnje vodovodnog sistema "Crno vrelo".

Radojičić je ocijenio da je 2017. godina bila bogata i uzbudljiva, te napomenuo da je Banjaluka ove godine dobila titulu evropskog grada sporta, da priprema kandudaturu za evropski grad kulture, te da ima još mnogo započetih projekata.

"U gradu Banjaluka u ovoj godini urađeno je nekoliko krupnih infrastrukturnih projekata - nova gradska Toplane trenutno radi sa četiri kotla i dva dimnjaka, urađen je niz novih saobraćajnica, java rasvjeta, vodovoda, a niz je započetih projekata koji će biti nastavljeni u narednoj godini", istakao je Radojičić.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić rekao je novinarima da je Program rada lokalnog parlamenta u ovoj godini realizovan sa 93 odsto u odnosu na planirani, kao i da je dinamika u radu gradske uprave i gradonačelnika bila mnogo bolja u odnosu na raniji period.

"U idućoj godini u radu Skupštine grada Banjaluka očekuje nas mnogo više tačaka dnevnog reda i više projekata", zaključio je Talić.

Prijemu u Banskom dvoru prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ministri u Vladi Republike Srpske, poslanici u parlamentu Srpske, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Јefrem, predstavnici banjalučke Biskupije, predstavnici medija, novinari, radnici iz oblasti kulture i sporta.

Izvor: SRNA